Informacije na: 

Zdravstveno zavarovanje

Vaša ocena

Zdravstveno zavarovanje je zavarovanje, ki nas varuje pred visokimi stroški zdravstvenih storitev. V Sloveniji je zdravstveno zavarovanje sestavljeno iz obveznega in dopolnilnega zavarovanja.

Vsi ste že gledali kak film, ko ekipa zdravnikov in osebja operira pacienta. Potreben je poseben sterilen prostor, posebno orodje, usposobljena ekipa ki zna podati diagnozo in nato izvesti operacijo.

Takšna operacija lahko stane nekaj 10.000 ali celo nekaj 100.000 eur. Potem so tu še zdravila, ki zopet lahko stanejo le nekaj 10.000 ali pa nekaj 100.000eur.

Da se izognemo tem stroškom moramo imeti urejeno zdravstveno zavarovanje.

Zdravstveno zavarovanje

Kot smo že povedali, je v Sloveniji zdravstveno zavarovanje sestavljeno iz dveh delov: iz obveznega in dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. Otroci in mladina dokler se šolajo imajo obvezno in dopolnilno zdravstveno zavarovanje urejeno po svojih starših in država jim plačuje obvezno in dopolnilno zdravstveno zavarovanje. Pri obisku zdravnika pokažejo le zdravstveno kartico in za zdravila in zdravstvene storitve jim ni potrebno plačevati.

Obvezno zdravstveno zavarovanje mora imeti sklenjeno vsaka oseba v Sloveniji, zato ga nekateri imenujejo tudi osebno zdravstveno zavarovanje. Obvezno zdravstveno zavarovanje je torej sopomenka za osebno zdravstveno zavarovanje. Obvezno zdravstveno zavarovanje ureja ZZZS oziroma Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije.

Dejansko obvezno zdravstveno zavarovanje ima v Sloveniji sklenjenih več kot 99,9% prebivalcev.

Obvezno zdravstveno zavarovanje

Cena zdravstvenega zavarovanja je sestavljena iz cene obveznega in cene dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. Osnovno zdravstveno zavarovanje cena na dan 27.10.2022 znaša 29,35eur/mesec.

S sklenjenim dopolnilnim zdravstvenim zavarovanjem se izognemo doplačilom pri zdravniku. Če nimamo dopolnilnega zavarovanja, moramo pri zdravniku ob vsakem obisku plačevati oziroma doplačevati zdravstvene storitve. Zato ima v Sloveniji več kot 95,6% prebivalcev sklenjeno tudi dopolnilno zdravstveno zavarovanje.

Kakšna je cena dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, pa lahko preverite v spodnji tabeli.

Smo zavarovalniška agencija e-Zavarovanja d.o.o. Ustanovljeni smo bili z namenom, da poskrbimo, da imajo člani e-Študentskega servisa pravočasno urejeno dopolnilno zdravstveno zavarovanje. Danes naše storitve ponujamo vsem zainteresiranim strankam. Ker pri nas lahko dopolnilno zdravstveno zavarovanje sklenete online, nas nekateri imenujejo kar e dopolnilno zdravstveno zavarovanje.

Online sklenitev zdravstvenega zavarovanja omogočamo na povezavi e dopolnilno zavarovanje.

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Za uporabo spletne trgovine je sprejetje piškotkov obvezno.
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Sprejmi piškotke