Informacije na: 

Zavarovanje brez statusa

Vaša ocena

Zavarovanje brez statusa potrebujejo dijaki in študenti, ko ostanejo brez statusa. Urediti si morajo obvezno in dopolnilno zdravstveno zavarovanje.

Zdravstveno zavarovanje za študente brez statusa je sestavljeno iz obveznega in dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. Obvezno zdravstveno zavarovanje si uredite na najbližji enoti ZZZS, dopolnilno zdravstveno zavarovanje pa lahko uredite na naši spletni strani s klikom na povezavo zdravstveno zavarovanje online.

Dokler si bil/bila študent s statusom, ti je država plačevala obvezno in dopolnilno zdravstveno zavarovanje. Pri zdravniku si le pokazal/pokazala zdravstveno kartico in za zdravstvene storitve nisi ničesar plačal/plačala.

Če hočeš ohraniti enake pravice, si moraš urediti obvezno in dopolnilno zdravstveno zavarovanje.

Zavarovanje brez statusa

Koliko pa stane to brez statusa zavarovanje? Dne 1.7.2022 ko pišemo ta članek je cena obveznega zavarovanja 29,35 eur mesečno. 

Brez statusa zavarovanje torej stane cca. 29  eur + 35 eur = 74 eur mesečno.
Ko se redno zaposlimo nam obvezno zdravstveno zavarovanje plačuje delodajalec, dopolnilno zdravstveno zavarovanje pa v večini primerov še naprej plačujemo sami.
Če ste oseba brez prihodkov se čimprej obrnite na najbližjo enoto CSD (center za socialno delo).

Ni statusa zdravstveno zavarovanje

Ni statusa zdravstveno zavarovanje si moramo urediti pravočasno. Imamo en mesec časa, sicer pademo v trimesečno čakalno dobo, kjer dopolnilno zdravstveno zavarovanje 3 mesece plačujemo, zavarovani pa nismo.

Ko se pogovarjamo o temi zavarovanje za študente brez statusa, je najpomembneje, da se zavedate, da zamudite rok le za minuto, boste padli v 3 mesečno čakalno dobo.

PRIMER: Janez Novak je s koncem dne 30.9.2022 izgubil status študenta.
Dne1.11.2022 eno minute čez polnoč 00.01 je sklenil dopolnilno zdravstveno zavarovanje. Ker je zamudil 1 minuto mu je zavarovalno kritje pričelo veljati dne 2.2.2023 ob 00.00.

Ne bodite kot Janez, sklenite dopolnilno zdravstveno zavarovanje pravočasno.

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Za uporabo spletne trgovine je sprejetje piškotkov obvezno.
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Sprejmi piškotke