Informacije na: 

Slovensko zdravstveno zavarovanje v Sloveniji in Evropski Uniji

Vaša ocena

Slovensko zdravstveno zavarovanje v Sloveniji in Evropski Uniji omogoča tudi zdravljenje v tujini. Pri tem je pomembno, da vemo, da nam naš zdravstveni sistem krije stroške zdravstvenih storitev v tujini le do višine povprečnih stroškov enake zdravstvene storitve v Sloveniji.

Zavedati se moramo, da so stroški zdravstvenih storitev v EU lahko v nekaterih državah nekajkrat višji od stroškov zdravstvenih storitev v Sloveniji. Posebaj velike probleme lahko doživite, če se vam zgodi kaj hujšega v državah kjer so stroški zdravstvenih storitev izrazito višji od naših. To so predvsem skandinavske države in Švica, lahko pa tudi Nemčija, Avstrija, Francija Italija.

V primeru potovanja v te države svetujemo tudi sklenitev zdravstvenega zavarovanja z asistenco v tujini.

V poduk naj nam bo zgodba slovenskega državljana, ki se je težje ponesrečil na smučanju v Švici. Sicer je imel sklenjeno zavarovanje z asistenco v tujini, ker pa ni imel police pri sebi je trajalo 4 ure, da so ugotovili, da ima kritje. Helikopter je vzletel s 4 urno zamudo, takrat pa je bilo že prepozno.

Nauk zgodbe je, da na potovanju v tujini imamo polico ves čas pri sebi – sliko police v telefonu in da se zavedamo, da v tujini (za razliko od Slovenije) helikopter ne bo vzletel, če stranka oziroma ponesrečenec nima kritja.

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Za uporabo spletne trgovine je sprejetje piškotkov obvezno.
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Sprejmi piškotke