Informacije na: 

Obvezno in dodatno zdravstveno zavarovanje

Vaša ocena

Obvezno in dodatno zdravstveno zavarovanje nam zagotavljata, da pri obisku zdravnika le pokažemo zdravstveno kartico in za zdravstvene storitve nam ni potrebno plačati oziroma doplačati.

Redno zaposlenim osebam obvezno zdravstveno zavarovanje plačuje delodajalec, upokojencem ZPIZ, študentje brez statusa in nezaposleni občani s premoženjem morajo za obvezno zdravstveno zavarovanje na dan 1.7.2022 plačevati 29,35eur mesečno.

Ko se ljudje zanimajo za osnovno zdravstveno zavarovanje cena oziroma za cenik obveznega zdravstvenega zavarovanja je na dan 1.7.2022 prava številka 29,35 eur mesečno.

Otroci, študentje s statusom so zavarovani po starših in jim država plačuje obvezno in dopolnilno zdravstveno zavarovanje. Prav tako država plačuje obe zavarovanji osebam brez premoženja, ki so pridobile odločbo CSD (centra za socialno delo).

Obvezno in dodatno zdravstveno zavarovanje

Dodatno zdravstveno zavarovanje si morajo plačevati torej študenti ob izgubi statusa, študenti ob koncu šolskega leta v katerem so dopolnili 26 let, vsi redno zaposleni in vsi upokojenci.

Pomembno je, da dodatno zdravstveno zavarovanje sklenete PRAVOČASNO, sicer boste padli v 3mesečno čakalno dobo in zavarovanje vam bo pričelo veljati čez 3 mesece.

Od dneva zaposlite imate natanko 1 mesec časa, da si uredite dodatno zdravstveno zavarovanje. Če ta rok zamudite, vam bo le to pričelo veljati šele čez 3 mesece. Zavedajte se, da če pristanete na urgenci nimate 3 mesece časa, da vam zavarovanje prične veljati. Stroške tistega dela, ki ga krije dopolnilno zdravstveno zavarovanje boste morali plačati iz lastnega žepa. To pa lahko znese tudi nekaj 1000eur.

Na povezavi ureditev zdravstvenega zavarovanja lahko primerjate vse ponudnike dodatnega zavarovanja na enem mestu in zavarovanje sklenete ONLINE.

Sklenitev osnovnega zdravstvenega zavarovanja, oziroma sklenitev obveznega zdravstvenega zavarovanja lahko uredite na najbližji enoti ZZZS (Zavoda za zdravstveno zavarovanje). Kot smo že povedali, v primeru redne zaposlitve vam skladno z zakonom obvezno zdravstveno zavarovanje uredi delodajalec.

Če vas zanima ureditev obveznega zdravstvenega zavarovanja kot občan je ZZZS pravi naslov.

Sopomenka za obvezno zdravstveno zavarovanje je osnovno zavarovanje oziroma osnovno zdravstveno zavarovanje.

Sopomenka za dodatno zdravstveno zavarovanje pa je dopolnilno zdravstveno zavarovanje.

Če se ljudje zanimajo za osnovno in dodatno zdravstveno zavarovanje jih dejansko zanima obvezno in dopolnilno zdravstveno zavarovanje.

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Za uporabo spletne trgovine je sprejetje piškotkov obvezno.
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Sprejmi piškotke