Informacije na: 

Kje skleniti dopolnilno zdravstveno zavarovanje

Vaša ocena

Kje skleniti dopolnilno zdravstveno zavarovanje je stvar vsakega posameznika. Na naši spletni strani lahko primerjate vse ponudnike na enem mestu.

V Sloveniji dopolnilno zdravstveno zavarovanje ponujajo 3 zavarovalnice. Pri izbiri večina zavarovancev primerja cene ter paketne popuste, ki jih zavarovanec prejme v primeru več sklenjenih zavarovanj pri zavarovalnicah Generali in Triglav.

Bolj pomembno kot vprašanje kje skleniti DZZ je pomembno, da zavarovanje sklenemo pravočasno.

Če zavarovanja ne sklenete v roku enega meseca od dneva, ko ste se prvič redno zaposlili, izgubili status študenta, vam bo dopolnilno zdravstveno zavarovanje pričelo veljati šele čez 3 mesece.

S tem pa lahko nastanejo visoki stroški, če zbolite ali se poškodujete.

Visoki stroški zdravstvenih storitev

V primeru sklenitve dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja moramo upoštevati nekaj specifičnih dejstev. Če zavarovanje sklenemo danes, je najhitrejši možni začetek zavarovanja jutri.

Janez Novak je dopolnilno zdravstveno zavarovanje sklenil 1.4.2022 ob 20.00. Začetek zavarovanja je želel z naslednjim dnem. 2.4.2022 ob 00.30 je doživel prometno nesrečo.

Prišel je v bolnico in povedali so mu, da dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja nima urejenega. Janez Novak je plačal stroške zdravstvene storitve in shranil račun.

Ker je imel kritje za dopolnilno zdravstveno zavarovanje od 2.4.2022 00.00 mu bo zavarovalnica po plačilu prve premije stroške zdravljenja povrnila.

Ko dopolnilno zdravstveno zavarovanje sklepamo »na novo« (ne velja pri prestopu na novo zavarovalnico v tem primeru teh težav ni) navadno traja nekaj dni, da je na naši kartici zdravstvenega zavarovanja vidno, da dopolnilno zdravstveno zavarovanje imamo urejeno.

Ker pri sklepanju velja načelo sklenite danes plačali boste kasneje, dejansko stranka položnico prejme čez nekaj dni, traja pa tudi nekaj dni, da je zapis o urejenem dopolnilnem zdravstvenem zavarovanju viden na vaši kartici zdravstvenega zavarovanja.

Torej, če na vaši pristopnici piše, da imate kritje od 2.4.2022 00.00, vam bo zavarovalnica krila stroške zdravstvenih storitev tudi, če to dejstvo še ni vidno na vaši kartici zdravstvenega zavarovanja.  Velja seveda le v primeru, da zavarovanje sklepate pravočasno in da nimate čakalne dobe.

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Za uporabo spletne trgovine je sprejetje piškotkov obvezno.
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Sprejmi piškotke