Informacije na: 

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje za brezposelne

Vaša ocena

…si morate urediti v vseh primerih, razen če ste oseba brez prihodkov in premoženja. V tem primeru vam bo dopolnilno zdravstveno zavarovanje plačeval center za socialno delo CSD-nujno preberite posebna navodila v nadaljevanju.

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje za brezposelne si torej plačujemo v vseh primerih razen, če smo oseba brez premoženja in prihodkov. V tem primeru vam svetujemo, da se čim prej obrnete na krajevno pristojen Center za Socialno delo CSD, kjer vam bodo uredili obvezno in dopolnilno zdravstveno zavarovanje.

V primeru, da ste oddali vlogo za uveljavljanje pravic do denarnega nadomestila za brezposelne, imate premoženje in druge prihodke, si obvezno zdravstveno zavarovanje uredite na najbližji enoti ZZZS, prostovoljno zdravstveno zavarovanje za brezposelne pa sklenete ali le plačujete naprej, če ste ga že imeli sklenjenega.

Smo zavarovalniška agencija e-Zavarovanja d.o.o. V primeru, da prostovoljnega dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja še nimate sklenjenega, si ga lahko uredite s klikom na povezavo sklenitev dopolnilnega. Pri nas lahko na enem mestu primerjate vse ponudnike, cene in ugodnosti, ki jih nudijo ob sklenitvi.

Sinonimi oziroma sopomenke za dopolnilno zdravstveno zavarovanje za brezposelne so: dodatno zavarovanje za brezposelne, dodatno zdravstveno zavarovanje za brezposelne, dopolnilno zavarovanje za brezposelne, vzajemna za brezposelne,…

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje za brezposelne

Če prejemate denarno nadomestilo za brezposelnost ali ste zavarovani po partnerju, ste zavezanec za plačilo dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. Če ga ne sklenete in plačujete, boste pri zdravniku za zdravstvene storitve vedno plačevali oziroma doplačevali.

POZOR: Če oddajate vlogo za obvezno in dopolnilno zavarovanje na CSD, ne pozabite skleniti dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja kar lahko naredite na povezavi sklepanje dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja.

Zavedati se morate dejstva, da če to zavarovanje sklenete pri eni od zavarovalnic in nato na zavarovalnico pošljete pozitivno odločbo CSD vam za dopolnilno zavarovanje ne bo potrebno plačevati, rešili pa se boste vseh problemov.

Če dopolnilnega zavarovanja ne sklenete, lahko pričakujete težave, ko se boste nekoč zaposlili, saj vam bo zavarovalnica skladno z ZZVZZ dodelila tri mesečno čakalno dobo, kar pomeni, da vam bo dopolnilno zdravstveno zavarovanje pričelo veljati šele čez 3 mesece, hkrati pa se lahko zgodi, da boste morali plačevati višjo premijo, kot jo plačujejo ostali državljani.

Naš nasvet je, da dopolnilno zdravstveno zavarovanje sklenete takoj, ko prejmete vlogo centra za socialno delo. Sicer je res, da vam dopolnilnega zavarovanja, če imate odločbo CSD ne bo potrebno plačevati v nobenem od obeh primerov (če sklenete DZZ ali ne sklenete DZZ), se pa s sklenitvijo izognete morebitnim težavam v prihodnosti.

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Za uporabo spletne trgovine je sprejetje piškotkov obvezno.
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Sprejmi piškotke