Informacije na: 

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje prekinitev

Vaša ocena

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje prekinitev je možna po enem letu s trimesečnim odpovednim rokom. To  pravi zakon o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju ZZVZZ.

Zakon o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju opredeljuje minimalno dobo trajanja pogodbe pri sklenitvi dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. In sicer je ta minimalna doba trajanja eno leto.

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje prekinitev

Pogodbo lahko odpovemo po poteku enega leta od sklenitve s trimesečnim odpovednim rokom.

PRIMER: Matjaž Novak je sklenil dopolnilno zdravstveno zavarovanje 15.1.2022. Pogodbo lahko odpove 16.1.2023.  Pogodba pa se vedno lahko prekine s 1. v mesecu. Zaradi 3 mesečnega odpovednega roka, mora plačati januarsko in še tri mesečne premije. V tem času mu zavarovalnica krije stroške zdravstvenih storitev iz naslova dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja.

V primeru, da se sklenitelj zavarovanja oziroma zavarovanec odseli v drugo državo, se lahko dopolnilno zdravstveno zavarovanje na podlagi pogodbe tujega zdravstvenega zavarovanja  za čas odsotnosti zamrzne. V tem primeru govorimo o zamrznitvi zavarovanja.

Prav tako se dopolnilno zavarovanje lahko zamrzne, če je študent brez statusa (mlajši od 26 let) zopet pridobil status študenta. V tem primeru le pošlje veljavno  potrdilo o šolanju na svojo zavarovalnico.

V času, ko je dopolnilno zdravstveno zavarovanje zamrznjeno,  premije dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja ni potrebno plačevati.

V primeru, da se oseba, ki ima zamrznjeno zavarovanje vrne iz tujine, se ji zavarovanje reaktivira in mesečno premijo zopet  normalno plačuje naprej.

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Za uporabo spletne trgovine je sprejetje piškotkov obvezno.
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Sprejmi piškotke