Informacije na: 

Dodatno zdravstveno zavarovanje za upokojence

Vaša ocena

…je potrebno plačevati tudi ko se upokojimo. Z upokojitvijo se pri dodatnem zavarovanju nič ne spremeni. Tudi upokojenci so zavezanci za plačilo dodatnega zdravstvenega zavarovanja.

V primeru, da nam je dodatno zdravstveno zavarovanje plačeval delodajalec, je potrebno z dnem, ko gremo v pokoj le spremeniti plačnika zavarovanja. To naredimo tako, da zavarovalnico pokličemo ali pošljemo e-mail na zavarovalnico in jim povemo, da bomo dodatno zdravstveno zavarovanje za upokojence plačevali sami.

Sopomenke za dodatno zdravstveno zavarovanje upokojencev so še:  vzajemna ob upokojitvi, upokojenci dopolnilno zz, dopolnilno zz upokojenci, dopolnilno zz za upokojence, dopolnilno zdravstveno zavarovanje za upokojence…

V primeru, da vaše dodatno zavarovanje za upokojence še ni sklenjeno, le tega uredite na povezavi dzz pogodba. Za sklenitev zavarovanja le kliknete na povezavo, si izberete zavarovalnico, ki vam najbolj ustreza in zavarovanje je sklenjeno. Izbirate lahko med vsemi ponudniki, pred sklenitvijo pa predlagamo, da podrobno preverite cene in ugodnosti, ki jih zavarovalnice nudijo ob sklenitvi.

Če vam ne ustreza sklepanje obrazca preko spleta, nas lahko pokličete na

040-556-489 in zavarovanje sklenete po telefonu. Na gornji povezavi oziroma na omenjeni telefonski številki lahko uredite tudi dodatno zdravstveno zavarovanje menjava. Na zgornji povezavi omogočamo zamenjavo zavarovalnice za dopolnilno zdravstveno zavarovanje.

Ali je cena dopolnilno zdravstveno zavarovanje za upokojence enaka kot za zaposlene in druge zavezance za plačilo dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja?

Da, cena dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja je enaka za vse zavezance za plačilo dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. Razen, če ste bili več kot leto dni brez dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. Kakšno ceno boste plačevali v tem primeru si preberite na gornji povezavi.

Dodatno zdravstveno zavarovanje za upokojence

Torej, ko se upokojimo se glede dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja nič ne spremeni. Še vedno smo zavezanci za plačevanje tega zavarovanja. Če nam je dzz plačeval delodajalec pokličemo na zavarovalnico in spremenimo plačnika.

V primeru upokojitve nam dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja ni potrebno sklepati na novo.

Dodatno zdravstveno zavarovanje nas upokojence varuje pred visokimi stroški zdravstvenih storitev. Statistika žal kaže, da starejši kot smo, več uporabljamo zdravstvene storitve.

Če ste upokojenec in brez dodatnega zdravstvenega zavarovanja, se morate zavedati, da vam bo to zavarovanje v primeru sklenitve pričelo veljati šele čez 3 mesece. V primeru nezgode ali bolezni ne moremo 3 mesece čakati na zdravnika. Več o temi kdaj nam prične veljati dopolnilno zdravstveno zavarovanje si lahko preberete na povezavi katero dopolnilno zavarovanje začne veljati takoj po sklenitvi.

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Za uporabo spletne trgovine je sprejetje piškotkov obvezno.
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Sprejmi piškotke