Informacije na: 

Dodatno zavarovanje forum

Vaša ocena

…izveste vse o 10 najpogostejših tematikah, ki se pojavljajo na forumih na temo dodatno zavarovanje. dodatno zavarovanje forum

1. Cena dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja Vzajemna

Zgodba je enaka pri vseh treh zavarovalnicah, najpogosteje pa ljudje sklepajo Vzajemno, zato bomo na primeru Vzajemne razložili kako se določa cena dopolnilnega zdravstvenega zavarovanje Vzajemna.

Cena dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja je pri vseh zavarovalnicah enaka in enotna, komercialni popusti niso mogoči.

Ko oseba recimo ji Matjaž Novak postane zavezanec za plačilo prostovoljnega zdravstvenega zavarovanja (npr. Matjaž Novak je bil študent, sedaj pa se je redno zaposlil) lahko to zavarovanje sklene ali pa ne. V primeru, da je Matjaž Novak več let brez dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, se mu cena oziroma mesečna premija za vsako leto, ko ni plačeval dopolnilnega zavarovanja zviša za 3%.

Več o tej temi si lahko preberete na povezavi cenejše dodatno zdravstveno zavarovanje.

2. Sopomenke

V pogovornem jeziku dopolnilno zdravstveno zavarovanje ljudje imenuje tudi: dodatno zdravstveno zavarovanje, dopolnilno zavarovanje, dodatno zavarovanje…Nekateri ga imenujejo tudi Vzajemna (na način kot Mobitel=mobilni telefon). Knjižno pravilno se to zavarovanje imenuje prostovoljno dopolnilno zdravstveno zavarovanje.

Pomembno je le, da veste, da gre za eno in isto stvar.

3. Dopolnilno zdravstveno zavarovanje kdaj začne veljati

V primeru, da smo brez dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja več kot mesec dni, nam ob sklenitvi prične veljati šele čez 3 mesece.

Ko oziroma če pristanemo v bolnici si ne moremo privoščiti, da 3 mesece čakamo na začetek kritja iz naslova dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja.

 Več o temi kdaj nam dopolnilno zdravstveno zavarovanje prične veljati takoj, si lahko preberete na povezavi dopolnilno zdravstveno zavarovanje takojšnja veljavnost.

4. Zamenjava zdravstvene zavarovalnice

Zdravstveno zavarovalnico za dopolnilno zdravstveno zavarovanje lahko skladno s splošnimi pogoji in ZZVZZ (zakon o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju) zamenjamo po enem letu oziroma 12 mesecih s 3 mesečnim odpovednim rokom.

V primeru, da se zanimate za menjavo zavarovalnice si lahko podrobno preberete kakšen je postopek na povezavi sprememba ponudnika dopolnilnega zavarovanja.

5. Sklenitev dodatnega zdravstvenega zavarovanja

Na naši spletni strani omogočamo dodatno zdravstveno zavarovanje preko spleta ali s klicem na 040-556-489.

Posebnost dodatnega zdravstvenega zavarovanja je torej tudi v tem, da ga je možno urediti 24 ur/dan, kar lahko naredite na povezavi ureditev dodatnega zdravstvenega zavarovanja.

Online dodatno zdravstveno zavarovanje prične veljati ob 00.00 naslednjega dne. Kritje imate takrat seveda le v primeru, če niste bili brez dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja več kot mesec dni.

Sklepanje dodatnega zdravstvenega zavarovanja je preprosto, na zgornji povezavi si najprej izberete zavarovalnico, nato svoje podatke vnesete v spletni obrazec in zavarovanje je sklenjeno. Potrdilo o sklenjenem zavarovanju dobite nekaj trenutkov po sklenitvi na vaš e poštni naslov.

Sklenitev- dodatno zdravstveno zavarovanje pa za občane brez e-maila predstavlja težavo. V tem primeru vam predlagamo, da nas pokličete na 040-556-489 in vloga za dodatno zdravstveno zavarovanje vas bo naslednji dan čakala v vašem fizičnem poštnem nabiralniku. V tem primeru vlogo še podpišete, vstavite v povratno kuverto in jo vložite v poštni nabiralnik. Po prejetju pošte, vam pošljemo sms, kjer vam potrdimo, da je pošta prispela in da je zavarovanje sklenjeno.

Dodatno zavarovanje forum

6. Kaj krije dopolnilno zdravstveno zavarovanje

Eno pogostejših vprašanj je gotovo kaj se zgodi če smo brez dodatnega zdravstvenega zavarovanja. V tem primeru moramo del zdravstvene storitve plačati iz lastnega žepa. V povprečju obvezno zdravstveno zavarovanje krije približno 70% stroškov zdravstvenih storitev, dopolnilno zdravstveno zavarovanje pa 30% stroškov zdravstvenih storitev,…

Vse skupaj je odvisno od tipa zdravstvene storitve, cenika in zdravstvene ustanove. Več o tej temi si lahko preberete na povezavi dodatno zavarovanje v primeru poškodbe.

7. Dopolnilno zdravstveno zavarovanje primerjava

V Sloveniji dopolnilno zdravstveno zavarovanje ponujajo 3 zavarovalnice. Sama storitev je pri vseh enaka, oziroma vse zavarovalnice krijejo enake zdravstvene storitve v enakih zneskih.

Po domače, če ste bili že kdaj pri zdravniku, ste opazili, da vas nihče ne vpraša kje imate sklenjeno dopolnilno zdravstveno zavarovanje, zdravstveno osebje zanima le ali je dopolnilno zavarovanje sklenjeno. Zanima jih le Da ali Ne.

Več na temo dodatno zdravstveno zavarovanje razlike lahko izveste na povezavi  primerjava dodatnih zavarovanj.

8. Kje skleniti dopolnilno zavarovanje 

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje lahko sklenete direktno na poslovalnici zavarovalnice, pri vašem agentu,…

Ena od možnosti je tudi Online na naši spletni strani. Smo zavarovalniška agencija e-Zavarovanja d.o.o. Že več kot 10 let se trudimo, da imamo konkurenčno ponudbo dopolnilnih zdravstvenih zavarovanj.

Na naši spletni strani lahko primerjate vse ponudnike na enem mestu, ter na povezavi dodatno zavarovanje online zavarovanje tudi sklenete.

9. Ponudniki dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja

Zavarovalnice za dodatno zdravstveno zavarovanje so 3: Vzajemna-Varuh zdravja, Generali in Triglav zdravstvena zavarovalnica. Naslednje vprašanje je katero zdravstveno zavarovanje izbrati.

Naš predlog je, da naj si vsak sam izračuna katera zavarovalnica je zanj najprimernejša oziroma najugodnejša. Katero dodatno zz izbrati si lahko preberete na povezavi zavarovalnice za dopolnilno zdravstveno zavarovanje.

10. Najugodnejše dopolnilno zdravstveno zavarovanje

Najcenejše ni vedno najugodnejše. Pri izbiri najugodnejšega dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja je potrebno upoštevati 3 faktorje.

Kateri so trije faktorji za najugodnejše dodatno zdravstveno zavarovanje izveste na povezavi najugodnejše dodatno zavarovanje.

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Za uporabo spletne trgovine je sprejetje piškotkov obvezno.
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Sprejmi piškotke