Informacije na: 

Cena dodatnega zdravstvenega zavarovanja

Vaša ocena

Tudi v tem primeru je izhodišče Zakon o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju, ki pravi, da mora zavarovalnica preden Janeza Novaka sprejme v zavarovanje preveriti koliko dni je le ta imel veljavno obvezno zavarovanje preden se je dopolnilno zdravstveno zavaroval. Cena dodatnega zdravstvenega zavarovanja

Če je Janez Novak imel urejeno obvezno zdravstveno zavarovanje 366dni=365dni+1dan mu mora zavarovalnica na podlagi zakona permanentno povišati premijo za 3%. Pomembno je vedeti, da doplačilo 3% znaša za vsako polno leto, ko zavezanec za doplačilo iz naslova dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja le tega ne plačuje. Če Janez Novak dopolnilnega zavarovanja ni plačeval zadnjih 10 letse mu bo premija dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja povišala za 30%.

Zakaj doplačilo na premijo? Zakonodajalec oziroma država je želela državljanom jasno vedeti, da če dopolnilnega zavarovanja ne bodo plačevali danes, bodo v prihodnosti imeli višjo premijo. Posledično bodo v prihodnosti plačali še vse za nazaj. Dopolnilno zavarovanje je sicer PROSTOVOLJNO, hkrati pa se neplačevanje le tega če zbolimo na starost, zaradi višje premije ne izplača.

DODATNO ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE CENIK najdete TUKAJ.

ZAKAJ SOSED PLAČUJE DRUGAČNO CENO DOPOLNILNEGA ZAVAROVANJA

Osnovna cena dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja je pri vseh zavarovalnicah po zakonu za vse zavarovance enaka in mora biti točno takšna kot v ceniku na zgornji povezavi.

Sosed ima drugačno ceno, ker ima morda doplačilo na premijo, morda imate doplačilo na premijo vi. Naslednja možnost je zakonsko določen maksimalni 3% popust. Zavarovanci zavarovalnice Vzajemna so deležni zakonsko določenega 3% popusta v primeru, da zavarovanje plačujejo enkrat letno, ali z odtegljajem od plače oziroma s trajnim (SEPA) nalogom.

Zavarovalnici Triglav in Generali sta v preteklosti tudi poznali in v določenih primerih uporabljali 3% popust, trenutno pa imata enotno premijo za vse zavarovance.

Zadnja možnost je, da ima sosed na položnici dopolnilnega zavarovanja priključeno še kakšno drugo zavarovanje, najpogosteje je to nezgodno zavarovanje ali pa zavarovanje za zdravstveno asistenco v tujini.

Razlika v ceni dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja je najverjetneje posledica enega od treh razlogov:
– doplačila na premijo (zavarovanja nismo sklenili znotraj enega leta od dneva, ko smo postali zavezanec za doplačila za storitve dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja)
– maksimalni 3% zakonsko določen popust
– druga zavarovanja, ki jih plačujete skupaj s položnico dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja

V primeru, da se vaša cena oziroma premija dodatnega zdravstvenega zavarovanja ne ujema z vašim izračunom vam bodo na zavarovalnici z veseljem pojasnili kje so ceno dobili in vam v primeru napake preveč plačan znesek tudi povrnili.

DOPOLNILNO ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE POPUST

Kot smo povedali zakon o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju ne pozna drugih popustov razen maksimalno zakonsko določenega 3% popusta. Tudi tega lahko trenutno dobite le pri zavarovalnici Vzajemna. Različni komercialni popusti niso mogoči, vendarle je potrebno omeniti, da pri zavarovalnici Generali in Triglav dopolnilno zdravstveno zavarovanje spada v paket zavarovanj, posledično seveda lahko uveljavljate zaradi več sklenjenih zavarovanj dodatni popust pri sklenitvi vaših premoženjskih zavarovanj kot sta zavarovanje avta in hiše oziroma stanovanja.

Poudariti je potrebno, da zavarovalnica z najnižjo ceno dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja ni v vseh primerih najugodnejša. Predlagamo vam da si pred sklenitvijo pregledate tudi ugodnosti, ki jih prejmete ob sklenitvi dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja.

Ugodnosti lahko preverite TUKAJ.

Skleni zavarovanjePreveri ugodnosti 

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Za uporabo spletne trgovine je sprejetje piškotkov obvezno.
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Sprejmi piškotke