Informacije na: 

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje

Vaša ocena

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje ima sklenjeno več kot 95,5% prebivalcev Slovenije. Ščiti nas pred morebitnimi visokimi stroški zdravstvenih storitev pri obisku zdravnika. Si predstavljate, da pridete k zdravniku in le ta ugotovi, da nimate dopolnilnega zavarovanja in bo potrebno plačilo v višini nekaj 100eur iz lastnega žepa…Večina Slovencev tega še ni doživela saj nas ima več kot 95,5% urejeno dopolnilno zdravstveno zavarovanje.

Dopolnilno zavarovanje moramo skleniti pravočasno. V nasprotnem primeru nas čakat 2 težavi. Zavarovanje nam bo pričelo veljati čez 3 mesece in plačevali bomo znatno višjo premijo.

Smo zavarovalniška agencija e-Zavarovanja d.o.o., s sklepanjem dopolnilnih zdravstvenih zavarovanj se ukvarjamo že več kot 10 let. Največje težave nastanejo vedno pri strankah, ki pristanejo na urgenci brez dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja in so brez dopolnilnega zavarovanja več kot 1 mesec.

ZZVZZ oziroma zakon o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju pravi, da če se želi vključiti v sistem dopolnilnega zavarovanja oseba, ki je brez dopolnilnega zavarovanja več kot 1 mesec, se lahko vključi le s 3 mesečno čakalno dobo. Takšni osebi bo dopolnilno zdravstveno zavarovanje pričelo veljati šele čez 3 mesece.

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje

Prepričani smo, da nihče noče doživeti tega, da se na urgenci znajde bolan ali poškodovan brez dopolnilnega zavarovanja, zato vam svetujemo, da pravočasno poskrbite za sklenitev zavarovanja.
Pri nas najdete vse ponudnike na enem mestu, primerjate lahko cene in ugodnosti, ki jih posamezna zavarovalnica ponuja ob sklenitvi zavarovanja, na povezavi dopolnilno Online pa lahko zavarovanje tudi sklenete.

Druga težava je cena. Če več let niste plačevali dopolnilnega zavarovanja in se želite vključiti v sistem, boste plačevali višjo ceno.

Trenutni sistem določanja cen dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja velja od 1.1.2006. ZZVZZ namreč pravi, da je potrebno novemu zavarovancu za vsako polno leto, ko je bil zavezanec za plačalo dzz, pa le tega ni plačeval, zvišati premijo za 3 %.

Cena dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja

PRIMER: Matjaž in Violeta sta zakonca. Violeta dopolnilno zavarovanje plačuje vseskozi, Matjaž pa ga ni plačeval še nikoli. Sta sveže upokojena, Matjaž pa je zbolel in vsak mesec potrebuje zdravila za pritisk. Matjaž je ugotovil, da bi bilo smiselno skleniti dopolnilno zavarovanje. Ker pa ga več let ni plačeval se mu je premija od 1.1.2006 zvišala za 3% za vsako polno leto. Dne 1.4.2021, ko pišemo ta članek, je Matjaž plačeval za dopolnilno zdravstveno zavarovanje pri zavarovalnici Vzajemna: 34,6eur x 3% x 15 let= 34,6 x 1,45= 50,17 eur

Žena Violeta dzz plačuje že ves čas in ima zato mesečno premijo pri zavarovalnici Vzajemna 34,6 eur.

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Za uporabo spletne trgovine je sprejetje piškotkov obvezno.
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Sprejmi piškotke